Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیا اپلیکیشن‌هایی که در مارکت‌های ایرانی توزیع می‌شوند، حاوی بدافزار و ویروس هستند و نصب و استفاده از آن‌ها خطرناک است؟ این سوالی است که روز به روز بر تعداد پاسخ‌های مثبت به آن افزوده می‌شود.
به گزارش «تابناک»، چند سال پیش زمانی که موج فیلترکردن به زیرمجموعه‌های گوگل رسید و «گوگل پلی» یا فروشگاه رسمی اپلیکیشن‌های اندرویدی هم شامل این فیلترینگ شد و از دسترس کاربران پرشمار ایرانی خارج گردید، نصب هیچ نرم افزار موبایلی جدیدی برای مردم ممکن نبود الا به واسطه دانلود از سایت‌های متفرقه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اتفاقی که ابتدا کسی متوجه اشکالش نبود، اما بعد مشخص گردید که بسیار خطرناک است چراکه برخی سایت‌ها به جای ارائه فایل نرم افزار‌های موبایلی، انواع و اقسام ویروس‌ها و بدافزار‌ها را برای دانلود قرار می‌دادند و گاه حتی از این موضوع اطلاع نداشتند و ناخواسته عامل توزیع این خطرات می‌شدند.
در چنین فضایی بود که برخی از فعالان ایرانی به فکر ارائه جایگزین گوگل پلی افتادند و بعد توسعه دهندگان وطنی کوشیدند این ایده را بسط و توسعه داده و بستر عرضه اپلیکیشن و بازی‌های اندرویدی خارجی و ایرانی را فراهم آورند. هدف گذاری‌ای که موجب تولد امثال «کافه بازار» شد و هنوز برخی می‌کوشند تکرارش کنند.
این در حالی است که برخی از همان ابتدا بر این باور بودند که فیلترینگ‌های صورت گرفته نه اتفاقی و تصادفی، که رویدادی هوشمندانه و در راستای شکل گیری و جا افتادن جایگزین‌های ایرانی بوده است. نگاهی بدبینانه که البته شاهد و گواه‌های نسبتا قدرتمندی برای اثباتش ارایه می‌شود و از جمله آن‌ها توزیع هدفمند ویروس و بدافزار در مارکت‌های ایرانی مانند کافه بازار است.  
به این مثال که طی روز‌های اخیر مطرح شده و بررسی‌ها مهر تایید بر آن می‌زند دقت کنید: اینکه اگر اپلیکیشن بازی «کلش آف کلنز» -که بازی بسیار مشهور در جهان و محبوب در کشورمان است- را از کافه بازار دانلود کرده و نصب کنید، در تنظیمات دسترسی هایش، دسترسی به دوربین گوشی را خواهید یافت، اما در نسخه‌ای که گوگل پلی منتشر کرده، این دسترسی از کاربر تقاضا نشده است.
البته از این دست مثال‌ها به کرات طی سال‌های اخیر منتشر شده و حتی کار تا آنجا بیخ یافته که در گفتگو با مدیران و دست اندرکاران بازار هم سوال در این باره به سوالی ثابت تبدیل شده است، اما پاسخ ایشان رد ادعا و تاکید بر این مهم بوده که خود اپلیکیشن بازار بی اشکال است و اشکال در برنامه‌هایی که در بستر آن عرضه می‌شود هم از وضعیت مارکت گوگل کمتر است!
ادعایی که مدیرعامل کافه بازار بر آن اصرار زیادی دارد و تقریبا مشابه آن از زبان دست اندرکاران دیگر مارکت‌های ایرانی نیز بیان شده و می‌شود، اما نتوانسته نگرانی‌ها در این خصوص را مرتفع کند تا جایی که می‌بینیم بسیاری از کاربران در این خصوص به هم تذکر می‌دهند و برخی بر این باورند که مال باخته شدن شماری از مردم و بلا‌های مختلفی که بر سر بسیاری از کاربران اپلیکیشن‌های مختلف می‌آید، نتیجه بی توجه به این مارکت‌های آلوده است.
کوتاهی‌ای دامنه دار و مفصل که امثال مرکز ماهر و نهاد فیلترینگ و حتی پلیس فتا متهمان ردیف اول آن هستند و نتیجه اش، قرار دادن کاربران پرشمار ایرانی تلفن همراه و اینترنت در ایران در معرض خطراتی بسیار بزرگ است. خطراتی که خدا می‌داند چه کسانی پشت پرده شان حضور دارند و منتفع می‌شوند، هرچند می‌دانیم جز مردم، توسعه دهندگان و فعالان بازار اپلیکیشن در ایران از آن‌ها ضربه و لطمه می‌بینند.  

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات مجلس یازدهم رمز پویا گابریل کالدرون مترو هشتگرد منطقه سبز بغداد مهدی تاج جشنواره فیلم فجر38 روز پرستار شهلا ریاحی اپلیکیشن کافه بازار مارکت گوگل پلی بدافزار ویروس دوربین انتخابات مجلس یازدهم رمز پویا گابریل کالدرون مترو هشتگرد منطقه سبز بغداد مهدی تاج جشنواره فیلم فجر38 روز پرستار شهلا ریاحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۴۰۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟

100 شرکت در ایران برای تولید موبایل تسهیلات گرفته‌اند؛ عددی شگفت‌آور که درعین‌حال نگران‌کننده است.

«۱۰۰ شرکت در سال ۱۴۰۲ برای تولید گوشی تلفن همراه درخواست مجوز کرده و با دریافت برخی «حمایت‌ها و تسهیلات»‌ فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.»

به گزارش دیجیاتو، این‌ها صحبت‌های «سیدحسین سادات حسینی»، رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف است؛ همان شخصی که اندکی قبل گفته بود: «واردکننده‌های مونتاژکار خود را به عنوان تولیدکننده معرفی کرده‌اند و به‌دنبال ایجاد انحصار در بازار هستند.»

هر چند ممکن است همه این شرکت‌ها، محصول‌شان را به بازار عرضه نکرده باشند اما ۱۰۰ واحد تولیدکننده موبایل عدد بسیار بالایی است، نه فقط برای کشوری مانند ایران، بلکه برای پیشروترین کشورهای این حوزه.

برای درک بیشتر شگفتی این میزان تولیدکننده داخلی، بد نیست بدانید طبق اعلام مؤسسه تحقیقاتی  Counterpoint، درحال‌حاضر ۲۵۰ برند تولیدکننده موبایل در سراسر جهان فعال هستند، درحالی‌که این رقم در سال ۲۰۱۷ حدود ۷۰۰ برند بوده است. می‌بینیم که نه تنها با گذشت زمان، تولیدکنندگان موبایل رشد نکرده‌اند، بلکه اکثر آن‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که بهتر است درهای کارخانه‌شان را ببندند، حتی شرکت‌های بزرگی مانند ال‌جی، مایکروسافت و زیمنس.

در لیست ۲۵۰ تولیدکننده موبایل، تنها نام‌های GLX، صاایران، ایکس‌ویژن و جی‌پلاس از ایران دیده می‌شود. اگر ۹۶ تولیدکننده دیگر ایرانی را در میان ۲۵۰ برند در سراسر جهان در نظر بگیریم، به این معنی است که ۲۹ درصد تولیدکنندگان موبایل دنیا در ایران هستند.

کره جنوبی تنها یک برند تولیدکننده گوشی دارد

اوضاع از این هم عجیب‌تر است. کره جنوبی درحال‌حاضر تنها یک برند تولیدکننده تلفن همراه دارد: سامسونگ. در ژاپن ۱۲ برند فعالیت می‌کنند و این رقم در آمریکا یازده است. تنها ۴۰ کشور از حدود ۲۰۰ کشور در جهان موبایل تولید می‌کنند.

۱۰۰ تولیدکننده موبایل در ایران بیش از آنکه شگفت‌انگیز باشد، نگران‌کننده است. نهادهای مختلف دولتی و غیردولتی چندین سال است بر طبل تولید موبایل داخلی می‌کوبند اما این‌بار انگار شرایط متفاوت است و عزمی جزم برای تسلط موبایل ایرانی بر بازار وجود دارد. علاوه بر این‌ها، براساس تکلیف قانونی «طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات» تا سال ۱۴۰۴ باید ۲۰ درصد بازار تلفن همراه در دست گوشی‌های ایرانی با سیستم‌عامل داخلی باشد.

در این شرایط طبیعی است مردم نگران باشند بلای بازار لوازم خانگی و خودرو، این بار موبایل‌هایشان را نشانه بگیرد.

البته گله مردم از خودرو و لوازم خانگی در مورد کیفیت و قیمت است اما زمانی که صحبت از دستگاهی مانند موبایل می‌شود، دغدغه‌های امنیتی، محدودیت و قطعی اینترنت، حریم خصوصی و مانند این‌ها هم مطرح می‌شود.

درست مانند شبکه ملی اطلاعات که بسیاری به آن طرح ملی کردن و بستن اینترنت می‌گویند، مسئولان، از هر طیف و جناح سیاسی تنها تکذیب می‌کنند ولی نمی‌شود مردم را برای این نگرانی‌هایشان سرزنش کرد، چرا که اگر روزی واردات موبایل خارجی محدود شود یا تعرفه‌های سنگین برای واردات وضع کنند، شاید بسیاری از مردم ناراضی باشند اما هیچکس تعجب نخواهد کرد زیرا اولین‌بار نخواهد بود که با چنین ممنوعیت‌هایی مواجه می‌شوند.

در آخر این را هم بگویم که برای نوشتن همین یادداشت کوتاه و ساده، زمان نسبتاً زیادی صرف کردم چون بیشتر وقتم صرف این شد که بفهمم حتی اگر فرض کنیم انتهای این مسیر، ممنوعیت کامل موبایل خارجی در انتظارمان است، باز هم ۱۰۰ تولیدکننده به چه کارمان می‌آید؟

یک فروشنده موبایل در یکی از پاساژهای معروف پایتخت می‌گفت موبایل ایرانی با حاشیه سود چند برابری به فروش می‌رسد. اینکه این حاشیه سود ریشه در رانتی بزرگ دارد یا نه برای من هم سؤال است. هنوز هم به جوابی نرسیده‌ام اما پیگیر خواهم بود تا بفهمم چه شده که همه دلشان هوای تولید موبایل داخلی کرده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • L90 ایرانی؛ رونمایی از رقیب جدید تارا و دنا
  • پذیرایی «شایسته» از عادل فردوسی پور
  • بله همراه با حجاج در سرزمین‌ وحی
  • سکه به کانال ۴۱ میلیون تومان بازگشت
  • ممنوعیت‌های بیشتر در انتظار تیک‌تاک
  • شانزدهمین جلسه کافه انجمن برگزار شد
  • ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟
  • توزیع محموله‌های بزرگ وارفارین در بازار
  • جزئیات هوش مصنوعی آیفون لو رفت!
  • کلاهبرداران در کمین سرقت اطلاعات شخصی و بانکی افراد